Öppettider: Mån-Fre 8-17. Lunchstängt 12-13. Klicka här för avvikande tider

Behandlingar & Butik

Djurvård i Bollnäs

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kirurgi

Vi utför en rad kirurgiska ingrepp vid kliniken. De vanligaste ingreppen utförs varje dag, till exempel kastrationer av katt och hund. Kejsarsnitt, livmoderinflammation, juvertumör (och andra tumörer) entropion, analsäcksoperationer är andra ofta förekommande rutinmässiga ingrepp som vi utför. De flesta ingrepp är planerade operationer och vi föredrar att få in kirurgiska patienter tidigt på förmiddagen.

Medicin

Såväl hund som katt drabbas ofta av medicinska besvär och vår klinik är väl rustad för att ta hand om de flesta åkommor.

Med vårt egna lab och topmoderna röntgenutrustning kan vi ge snabba besked. Vi samarbetar med ett världsledande laboratorium på distans för mer komplicerade eller omfattande undersökningar och får tillbaka provsvar tidigt påföljande morgon.

I speciella fall som till exempel vid vissa DNA-undersökningar skickar vi prover till lämpliga laboratorier runt om i världen.

Många patienter kräver uppföljande behandlingar antigen hos oss eller vid annan klinik. Vi hjälper till hela vägen.

Vi erbjuder personlig och prestigefri service med genuint intresse för varje patient. Vid komplicerade fall remitterar vi gärna till kliniker

med lämpliga kvalifikationer och utrustning. För djurens bästa!

Tandvård

Året 2013 investerade vi i helt ny och tidsenlig tandverksamhet.

Vår utrustning består av en helt ny och modern maskin; tandläkarunit samt en specialanpassad digital tandröntgen. Denna utrustning underlättar utförandet av en del krävande moment vilket är till stor fördel för våra patienter.

HD-röntgen

En av klinikens specialiteter är HD röntgen av hund. En del av våra kunder åker långa vägar för denna tjänst.

Vi har sedan länge insett vikten av att utföra ett nogrannt arbete vid röntgenmaskinerna, då mycket står på spel både för ägare, uppfödare och ibland faktiskt även den ras den aktuella hunden representerar.

Vi gör vårt bästa för att varje hund ska få en så rättvis bedömning som möjligt.

Artificiell insemination

AI på hund kan vara aktuellt av olika anledningar. Vi har möjligheter att hjälpa till med artificiell insemination av hund både med färsk, kyld eller frusen sperma.

Kliniken samarbetar sedan lång tid tillbaka med en rad uppfödare av olika raser. 

Vi har stor erfarenhet i hundavelsfrågor sedan snart 30 år tillbaka och år 2011 legitimerades vi för artificiell insemination av hund vilket i

Sverige kräver specialistkompetens. Kontakta oss för mer information.

Försäkra era djur

Ett veterinärbesök kan ibland bli ganska dyrt, beroende på olika patienters varierande behov av undersökningar och tester för att komma fram till korrekt diagnos.

Kostnader kan därför vara svåra att förutsäga i exakta termer men ofta kan vi ge en ungefärlig bild.
Fråga gärna!

Vi rekommenderar att djuren hålls försäkrade. Om olyckan är framme kan kostnaderna bli stora och många upplever det extra sorgligt att behöva ta bort ett ungt djur av kostnadsskäl. Kliniken lämnar i regel inga fakturor och vi ser helst att man betalar kontant eller med kort vid besöket. 

Välkommen in till vår välsorterade butik

Med stort utbud från flera stora tillverkare av foder till både friska och sjuka hundar och katter. Vi har dessutom vissa övriga tillbehör i butiken, t ex tuggben, olika fodertillskott, schampon.

Sortiment

  • Foder
  • Fodertillskott
  • Tuggben
  • Pälsvårdsprodukter
  • Kattsand
  • Hundpåsar

Vi tar förbehåll om att vissa produkter, vissa dagar tyvärr inte finns i lager.

I goda händer

Call Now Button