I goda händer.

AKTUELLA ERBJUDANDEN

9/11 VetPlan

Abonnemang på förebyggande vård och därmed god hälsa.

Friska djur och nöjda djurägare är vårt primära fokus på Bollnäs Veterinärpraktik, och därför har vi utvecklat vår egen VetPlan för våra kunder.
VetPlan är ett paket av förebyggande vårdtjänster som syftar till att ditt djur skall må bra och minska riskerna för allvarliga hälsoproblem. Tjänsten finns för både hund och katt. Den ger även mycket bra rabatter på foder i vår butik, samt bidrar till en regelbunden och nära dialog med den expertis som finns inom djurhälsa och djurvård.

VetPlan är ett abonnemang som betalas via en fast månadskostnad. Förebyggande vårdtjänster till en fast månatlig kostnad har under många år erbjudits utomlands där de blivit mycket populära och uppskattade av djurägare. Nu kan vi äntligen erbjuda detta till våra kunder här i Bollnäs!

 

Vad ingår i VetPlan?

VetPlan® är anpassat efter ditt djur och har tagits fram av vår egen personal i syfte att i första hand förebygga sjukdom och åkommor och i andra hand upptäcka dessa i ett tidigt skede. I VetPlan Bas ingår årlig vaccination och hälsokontroller, tandkontroll och gratis receptutskrivning av läkemedel.

I VetPlan Plus ingår allt ovan plus ett särskilt blodprov. Med VetPlan blir alla ingående vaccinationer och undersökningar mycket billigare än om du hade låtit göra dem var för sig. Abonnemanget ger också mycket bra rabatter på högkvalitativt foder som gör att du kan spara stora summor varje år. Men kanske viktigast av allt är att VetPlan ger nära, regelbunden kontakt med vår kunniga djurhälsopersonal och ökad medvetenhet om ditt djurs hälsa.

Vad kostar det?

VetPlan® betalas via en fast månadskostnad om 99 kr för VetPlan Bas och 179 kr för VetPlan Plus. Priset är rabatterat och förväntas leda till en lägre kostnad för veterinärvård över djurets hela liv.

Varför VetPlan?

Vi på Bollnäs Veterinärpraktik är måna om våra kunder och deras djur. Vår ambition är att ge våra besökande bästa möjliga mottagande, vård och omsorg. För oss är det viktigt att ni känner er nöjda och trygga med den service vi erbjuder.

Vi arbetar kontinuerligt med att bli ännu bättre i vår omsorg om er och era djur. När ditt djur verkar må bra och vardagen rullar på är det lätt att glömma vaccinationer och årliga kontroller som är till för att förebygga och upptäcka problem i ett tidigt skede. Med VetPlan får du regelbundna inplanerade hälsokontroller, ökad kunskap om ditt djur, mer frekvent dialog med kunnig djurhälsopersonal och kontroll över kostnaderna. Veterinär får samtidigt bättre känna ditt djur och dess specifika förutsättningar - och alla dessa faktorer mynnar tillsammans ut i ett bättre och tryggare hälsoläge för patienterna.

Försäkring är en bra ide för de flesta

VetPlan® inkluderar olika tjänster av planerad förebyggande vård. VetPlan är dock ingen försäkring och täcker inte sjukdom och olycksfall. Vi rekommenderar att teckna djurförsäkring för att täcka oförutsedda kostnader, även om du väljer VetPlan.

Hur fungerar det?

VetPlan® innebär att ditt djur får en egen hälsoplanering över året till en fast månadskostnad som betalas via autogiro. Vi kommer automatiskt att kalla dig och ditt djur till de olika kontrollerna och du slipper hålla reda på när det är dags att beställa tid för vaccinationer och hälsoundersökningar. Du ansluter dig genom att besöka oss på Bollnäs Veterinärpraktik då du också betalar den första månaden kontant.

Du har 14 dagars ångerrätt. VetPlan löper över tolv månader. Efter tio månader får du en automatisk påminnelse i fall du vill säga upp VetPlan, vilket ska göras senast en månad innan utgången av abonnemanget.


26/10: EverClean kattsand, variant "Fast Acting" och "Lavendel" 10 liter: 149,-

             För mer info:

             https://www.everclean.com/


26/10: Purina Pro Plan, kattfoder 10 kg: 499,-

  Purina Pro Plan Våtfoder katt: 10 x 85 g:  69,-

  Purina DentaLife  (Tuggpinnar) 1 st 29,- , 2 st 45,-            

  För mer info:

             https://www.purina.se/katt/proplan

KIRURGI

Vi utför en rad kirurgiska ingrepp vid kliniken. De vanligaste ingreppen utförs varje dag, till exempel kastrationer av katt och hund. Kejsarsnitt, livmoderinflammation, juvertumör ( och andra tumörer) entropion, analsäcksoperationer är andra ofta förekommande rutinmässiga ingrepp som vi utför. De flesta ingrepp är planerade operationer, och vi föredrar att få in kirurgiska patienter tidigt på förmiddagen.

MEDICIN

Såväl hund som katt drabbas ofta av medicinska besvär och vår klinik är väl rustad för att ta hand om de flesta åkommor.


Med vårt egna lab och topmoderna röntgenutrustning kan vi ge snabba besked.
Vi samarbetar med ett världsledande laboratorium på distans för mer komplicerade eller omfattande undersökningar och får tillbaka provsvar tidigt påföljande morgon.

I speciella fall som till exempel vid vissa DNA-undersökningar skickar vi prover till lämpliga laboratorier runt om i världen.

Många patienter kräver uppföljande behandlingar antigen hos oss eller vid annan klinik. Vi hjälper till hela vägen.

Vi erbjuder personlig och prestigefri service med genuint intresse för varje patient. Vid komplicerade fall remitterar vi gärna till kliniker med lämpliga kvalifikationer och utrustning. För djurens bästa!

TANDVÅRD

Året 2013 investerade vi i helt ny och tidsenlig tandverksamhet.

Vår utrustning består av en helt ny och modern maskin; tandläkarunit samt en specialanpassad digital tandröntgen. Denna utrustning underlättar utförandet av en del krävande moment vilket är till  stor fördel för våra patienter.

HD-RÖNTGEN

En av klinikens specialiteter är HD röntgen av hund. En del av våra kunder åker långa vägar för denna tjänst.

Vi har sedan länge insett vikten av att utföra ett nogrannt arbete vid röntgenmaskinerna, då mycket står på spel både för ägare, uppfödare och ibland faktiskt även den ras den aktuella hunden representerar.

Vi gör vårt bästa för att varje hund ska få en så rättvis bedömning som möjligt.

ARTIFICIELL INSEMINATION

AI på hund kan vara aktuellt av olika anledningar. Vi har möjligheter att hjälpa till med artificiell insemination av hund både med färsk, kyld eller frusen sperma. 


Kliniken samarbetar sedan lång tid tillbaka med en rad uppfödare av olika raser. Vi har stor erfarenhet i hundavelsfrågor sedan snart 30 år tillbaka och år 2011 legitimerades vi för artificiell insemination av hund vilket i Sverige kräver specialistkompetens. Kontakta oss för mer information.

DJURVÅRD I BOLLNÄS

Vaccinationer
Röntgen
Ultraljud

Bukutredningar
Dräktighetsundersökningar
Laboratorium för diverse blodprov
Kloklippning
Klippning av tovor

ID-märkning
Besiktning och vaccinationer av valpkullar
Insemination
Tandvård/Munsanering 

Rådgivning
KirurgiFÖRSÄKRA ERA DJUR

Ett veterinärbesök kan ibland bli ganska dyrt, beroende på olika patienters varierande behov av undersökningar och tester för att komma fram till korrekt diagnos.

Kostnader kan därför vara svåra att förutsäga i exakta termer men ofta kan vi ge en ungefärlig bild. Fråga gärna!

Vi rekommenderar att djuren hålls försäkrade. Om olyckan är framme kan kostnaderna bli stora och många upplever det extra sorgligt att behöva ta bort ett ungt djur av kostnadsskäl. Kliniken lämnar i regel inga fakturor och vi ser helst att man betalar kontant eller med kort vid besöket. 

BUTIKEN

Välkommen in till vår välsorterade butik. Med stort utbud från flera stora tillverkare av foder till både friska och sjuka hundar och katter. Vi har dessutom vissa övriga tillbehör i butiken, t ex tuggben, olika fodertillskott, schampon.

Foder
Fodertillskott
Tuggben
Pälsvårdsprodukter

Kattsand
Hundpåsar

Vi tar förbehåll om att vissa produkter, vissa dagar inte finns i lager.

Butikens öppettider